27.9.2021. 20:02
0
Čampara i general Tabor o značaju američkog prisustva u BiH
Delegacija Američke komande snaga za specijalne operacije u Evropi (SOCEUR), predvođena generalmajorom DavidomTaborom, sastala se danas s federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom.

Razgovarano je o zajedničkim aktivnostima iz prethodnog perioda te o sigurnosnom značaju prisustva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Ministar Čampara zahvalio je generalmajoru Taboru za dosadašnju saradnju, te je razgovarano o potrebi za budućom saradnjom.

Predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) izrazili su spremnost da se održe zajednički treninzi u organizaciji američkih trupa u kojem bi učestvovali entitetska ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Sastanku, koji je održan u prostorijama Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije FMUP-a, pored ministra Čampare, prisustvovali su komandat Specijalne policijske jedinice Mustafa Selmanović i Vahidin Munjić ispred kabineta direktora Federalne uprave policije, saopćeno je iz ove policijske agencije.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.