2.10.2021. 20:41
2
Konaković potvrdio: MUP-ovi će pripremiti operativne planove odgovora za slučaj da Dodik krene u secesiju
Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo potvrdio je da će uskoro biti održan operativni sastanak MUP-ova koji će imati za cilj pripremi eventualnog odgovora na seceziju koju priziva Milorad Dodik.

Konaković, zajedno sa Sašom Magazinovićem i Edinom Fortom, gostuje u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Tu je Konaković pojasnio o čemu se radi.

“Niko neka ne očekuje da ćemo posmatarti da nam neko na ulaze i izlaze kantona planira dovesti policiiju ili armiju”, naveo je Konaković.
 
“Mi smo ovih dana imali sastanke u okivru sigurnosnih provjera. Zatražit ćemo da MUP-ovi pripreme operativne planove za ovakvu situaciju. Čampara je pozvao na nivou FBiH, sastat će se i kantonalni MUP-ov. To nećemo nijemo posmatarti i prenijeli smo to ovim ljudima iz američke administracije”, rekao je Konaković.

On je istakao da onog trenutka kada neko stavi policiju ili vojsku na mjesto gdje smatra da je neka granica, kreće sukob u BiH.

“Ja sam sa Soukbunara, mjesto gdje je počeo jedna od najkrvavijih sukoba u Evropi. I neće nam se to ponoviti”, naveo je Konaković.

(Ajdin Balićevac)
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.