6.10.2021. 12:48
0
Afera "Korona ugovori": Uhapšen direktor bolnice
Direktor bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju Mladen Gajić i direktor firme A.R.M.S. sistemi Vladimir Vuletić iz Banja Luke uhapšeni su u nastavku istrage u aferi "Korona ugovori".

Kako je potvrđeno, obojicu su, po nalogu Republičkog javnog tužilaštva RS, uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, koji su rano jutros pretresli objekte koje su oni koristili. Istraga se odnosi na nezakonite javne nabavke medicinske opreme tokom pandemije koronavirusa.

- Istraga protiv Gajića vodi se zbog malverzacija u nabavci medicinskih maski i zaštitne oprema za potrebe dobojske bolnice. Vuletić se istražuje zbog nabavki termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra RS po postupku koji je sprovodio Institut za javno zdravstvo RS - rekao je izvor blizak istrazi.

MUP RS saopćio je da su u Doboju i Banjoj Luci vrše pretresi na lokacijama koje koriste M. G. i V. V., kao i firme čiji je direktor.

- Pretresi se vrše pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a u okviru istrage koje se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme JZU bolnice "Sveti apostol Luka“ u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Insititut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini - saopćio je MUP RS, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.