6.10.2021. 20:39
0
Sve učestaliji napadi pasa na građane Sarajeva: Adnan Delić inicirao sastanke sa svim nadležnim u KS
Zbog sve učestalijih napada pasa na stanovnike Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede KS je uputilo hitni dopis Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove od koje traži pojačane aktivnosti s ciljem zaštite građana Kantona Sarajevo, posebno djece.

Kako su poručili iz ovog ministarstva, poduzimaju se sve aktivnosti kako bi se ovakvi incidenti na vrijeme prevenirali.

- Obzirom da prijetnju za sigurnost građana predstavljaju kako psi u vlasništvu tako i psi lutalice, ministar privrede Adnan Delić je već inicirao radne sastanke sa predstavnicima svih instanci nadležnih za praćenje i brigu o ovim psima, od udruženja za zaštitu životinja koja djeluju na području Kantona, Kantonalne veterinarske i Veterinarske stanice Novi Grad, Javnog preduzeća „Rad“, pa do Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i veterinarstvo pri Ministarstvu, a sve sa ciljem kontinuiranog i blagovremenog djelovanja u sprečavanju neželjenih posljedica za stanovnike našeg kantona - navode u saopćenju. 

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.