8.10.2021. 12:02
0
Ovo je čovjek koji je "smijenio" gradonačelnika Prijedora: Obećao sam mu da neće biti na toj funkciji ni godinu dana
Marko Munjiza je novinar iz Prijedora, koji je objavio skandalozne fotografije sada već bivšeg gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića, na kojima se vidi kako pije tablete, povraća, spava u toaletu... Zbog ovih fotografije Pavlović je morao podnijeti ostavku.

U video izjavi koju je objavio na svojoj Facebook stranici Munjiza najavljuje da se neće zaustaviti samo na Pavloviću. Sada zahtijeva i ostavku Saše Bursaća sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u Prijedoru, kao i raspuštanje ovog odbora. Ukoliko Bursać ne shvati ovo upozorenje ozbiljno, Munjiza najavljuje da će proći kao i Pavlović, odnosno da će morati "odgovarati gradivo", ne precizirajući kakvo ga gradivo očekuje.

- Nakon lokalnih izbora 2020. godine sada već bivšem gradonačelniku Prijedora obećao sam jednu stvar. Rekao sam mu da neće biti gradonačelnik Prijedora ni godinu dana i evo ispunio sam to obećanje. Ja sam javnost u više navrata upozoravao u toku predizborne kampanje o kakvom se kandidatu radi, koliko je to loš kandidat. Nažalost, birači u Prijedoru, moji sugrađani su nasjeli na tu priču o nekoj dobrici koji će donijeti prijeko potrebne promjene Prijedoru nakon toliko godina. Međutim, vidjeli ste šta se desilo.

Nanesena je ogromna sramota za naš grad. U svemu ovome meni je najžalije porodice Dalibora Pavlovića, kojoj je nanesena ogromna sramota i mogu da zamislim kako se oni osjećaju nakon svega ovoga. Oni vjerovatno krive opoziciju za sve što se desilo, ali jedini odgovoran za sve ovo je Dalibor Pavlović, čovjek koji ima odgovornost, jer obavlja jednu tako značajnu funkciju i morao je da pazi na svoje postupke i na to šta radi.

Ono što ja sada zahtijevam to je ostavka Saše Bursaća i raspuštanje Gradskog odbora SNSD-a, zato jer mislim da je on najodgovorniji za plasiranje ovog kandidata, zbog obmane javnosti i birača u Prijedoru ovim kandidatom. Kako se popularno kaže, on ima komandnu odgovornost u svemu ovome i iskreno se nadam da će dati neopozivu ostavku i da će raspustiti GO SNSD-a Prijedor. Ukoliko to ne učini mogu mu samo poručiti neka se spremi da odgovara gradivo, baš kao Dalibor Pavlović. Sa nama nema kompromisa, sa nama nema trgovine. Niko od vas neće biti amnestiran gospodo iz prijedorskog SNSD-a. Niko, kazao je Munjiza u svojoj izjavi.



(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.