13.10.2021. 15:11
0
Facebookom ću te, Facebookom ćeš me: Tu je hljeb, ko je pojeo pavlaku i jaja?
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković objavio je video u kojem, između ostalog, govori o i ishrani porodilja na UKC Banja Luka. Tom prilikom je pokazao fotografije na kojima se vide oskudni obroci, sa kriškom hljeba i nekim namazima.

E ovo je taj svjetski klinički centar o kojem govori Vlado Đajić, a koji je trebao već odavno da bude iza rešetaka i da podnese ostavku. Međutim, taj se čovjek uhvatio te funkcije kao što se neka životinja uhvati grane i banane. Kao što Đajić kaže, stručnjaci sa Kliničkog centra. Porodiljama ćemi mi dati za četvrto dijete 2.000 maraka. Porodilja kada se porodi na Kliničkom centru jede ovo, suhi hljeb i..., recite vi meni šta je ovo. Očekujem od republičke inspekcije da zaviri u Klinički centar i da obezbijedi da naše porodilje, koje Grad Banja Luka podržava i više nego republičke institucije, ne jedu ovakvu hranu. Pitanje je da li će dočekati pomoć ako budu jele ovo. Pozivam nutricioniste da ne pripremaju ovakvu hranu. Ovo oni ne bi dali svojoj djeci, pa neka ne daju ni porodiljama, govori, između ostalog, Stanivuković u videu kojeg je objavio na svom Facebook profilu.


Povodom ovog njegovog videa, također putem Facebooka, oglasila se nutricionista sa UKC-a RS, Radmila Baldić.

- Radmila Baldić, magistar nutricionizma UKC Republike Srpske:

Želim da poručim gospodinu Stanivukoviću da ne objavljuje nepotpune obroke za trudnice i porodilje, niti za bilo koju kategoriju pacijenata. Ako imate imalo morala, nemojte da Vam trudnice i porodilje budu oružje u prljavoj kampanji koju vodite.

Kada ste već slikali doručak, zanima me gdje ste sklonili ostatak, ko je pojeo: jaje, čitavu pavlaku, čaj i plazma keks od 150 grama?

Kao stručno lice odgovorno tvrdim da trudnice i porodilje u UKC-u Republike Srpske dobijaju adekvatnu ishranu prilagođenu stanju u kojem se nalaze, sa odgovarajućom energetskom vrijednosti, makro i mikro nutrijentima!

Ne želim da moje ime, obrazovanje i rad služe kao poligon za politička prepucavanja. Osim što manipulišete, Vi sigurno niste dovoljno obrazovani i kompetentni da pričate o temi koju ne poznajete. Nije u redu da nas javno ponižavate, očekujem Vaše izvinjenje, napisala je Baldić, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.