15.10.2021. 15:25
0
Sve dirajte, Vučića i Dodika ne dirajte, Kovačević opleo po opoziciji: Usamljeni su, zato im je jedini politički program mržnja
Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva Milorada Dodika, osudio je napade opozicije iz RS-a na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog njegove tvrdnje da će određene zemlje zapada tražiti nestanak ovog entiteta.

Narod u Republici Srpskoj je zahvalan predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na iskazanoj zabrinutosti za izazove pred kojim će se Srpska naći u narednom periodu i moram reći da je većina građana takve izjave predsjednika Vučića doživjela kao poruku da Srpska neće ostati sama, istakao je Kovačević.

Kovačević navodi kako opozicija iz RS-a usamljena, pogotovo u pogledu podrške naroda. Međutim, on tvrdi kako oni ovakvim "sramnim ispadima" odavne ne traže potporu u narodu, već u predstavnicima zemalja o kojima je Vučić prvenstveno i govorio.


- Evidentno je da ne postoji mnogo razlika između opozicije u Srbiji i u RS, kao i da je njihov jedini politički program mržnja prema Vučiću i Dodiku, ali je potpuno žalosno i poražavajuće da su zbog te mržnje i frustracije spremni potpuno ignorisati interese sopstvenog naroda i države, naveo je Kovačević.

Najbolji pokazatelj te zaslijepljenosti, dodaje Kovačević, su komentari jednog predstavnika opozicije iz RS koji je za Vučićevu izjavu rekao "sve i da je istina, nije istina", te da jedino oni koji kažu nešto tako pokazuju da time brane određeni interes i korist govoreći u ime tih zemalja umjesto u ime naroda.

- Nažalost, sa onima koji su zbog svojih sitnih dnevnopolitičkih interesa spremni da se suprotstave i istini, kako u Srpskoj, tako isto i u Srbiji, teško je voditi dijalog i tražiti konsenzus o ključnim nacionalnim pitanjima. Između ostalog i zbog toga, bitno je što RS na Srbiju, a i Srbija na RS, uvijek mogu računati, zaključio je Kovačević.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.