15.10.2021. 21:00
1
Posjeta patrijarha Porfirija Sarajevu, u subotu blokada saobraćaja u ulici Zelenih beretki od 17 do 20 sati
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije u subotu i nedjelju, 16. i 17. oktobra boravi u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. U subotu će posjetiti Mitropoliju dabrobosansku povodom jubileja 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

Doček patrijarha predviđen je za 16:45 sati predviđen je u Hramu rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu (Saborna crkva).

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo obavještavaju da će sutra, 16. oktobra 2021. godine, doći do izmjene saobraćaja u ulici Zelenih beretki u općini Stari Grad.

U ulici Zelenih beretki, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska, sutra će biti obustavljen saobraćaj od 17:00 do 20:00 sati, radi provođenja mjera osiguranja posjete Prvoslava Terića - Porfirija patrijarha Srpske pravoslavne crkve od strane pripadnika MUP-a KS. Policija će regulisati i tok saobraćaja, te ga usmjeravati na alternativne pravce, a oni su: Obala Kulina bana - Telali - Mula Mustafe Bašeskije i Obala Kulina bana - Zelenih beretki - Ćumurija - Obala Kulina bana.

U nedjelju, 17. oktobra, u 8.30 sati biće služeno Vaskršnje jutrenje sa Svetom arhijerejskom liturgijom u nastavku.

Istog dana u 15 sati predviđena je posjeta patrijarha srpskog Istočnom Sarajevu, gdje će ga dočekati gradonačelnik i načelnici svih šest gradskih opština.

Nakon dočeka i susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja od zgrade Gradske uprave do Trga Republike Srbije i dalje gradskim ulicama. 

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.