16.10.2021. 18:27
0
Šarović: Dodik je najveća opasnost po mir i stabilnost u BiH
U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS). Kako je u izjavi za medije kazao Mirko Šarović, najviše se razgovaralo o političkoj krizi u našoj zemlji.

Lider ove stranke istaknuo je da je današnji dnevni red bio vrlo obiman, te da su razgovarali o odluci Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama RS, različitim inicijativama koje posljednjih sedmica predlaže Milorad Dodik, protestima te predstojećim vanrednim izborima u Prijedoru
 
“Svakako nećemo slijediti SNSD u njihovim inicijativama, nego ćemo o svakom od ovih pitanja osnovati svoj poseban stav. SDS u svom programu se zalaže za izvorni Dejton i u tom smislu ima poptuno jasan izgrađeni stav. Uvijek ćemo se zalagati da sve nadležnosti koje su na ovaj ili onaj način prenesene na državu treba da se vrate pod okrilje Republike Srpske. To treba da se desi na isti način kako su i prenesene na državu, a to je u Parlamentu i drugim državnim institucijama, prije svega glasovima SNSD-a”, rekao je Šarović.

Između ostalog, kazao je da sve incijative moraju biti sprovedene na miran način bez pokušaja destabilizacije države.

“Politika SNSD-a i Milorada Dodika je najveća opasnost po mir i stabilnost u BiH. Ovo je najgora atmosfera od Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Mi smo u dubokoj krizi i ta kriza može biti gora nego što je sada, toga svi trebaju biti svjesni”, kazao je Šarović.


(Admir Oručević)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.