16.10.2021. 19:56
0
Sanja Vulić o Šaroviću: RS nije ništa dobro vidjela od njegovog političkog angažmana
Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je danas samo jedno sigurno, a to je da RS nije ništa dobro vidjela, niti dobila od političkog angažmana Mirka Šarovića, a da je sam zbog njega SDS doživio raskol kakav niko nije očekivao.

Komemorativni skup

- Milorad Dodik i SNSD ne idu ni u kakav avanturizam, kao što nismo išli ni sve prethodne godine. SNSD-u je RS iznad svega, a to građani RS znaju. Skandalozno je da se o povratku nadležnosti po izjavi Mirka Šarovića treba pričati u Parlamentarnoj skupštini BiH, a ne Narodnoj skupštini RS. Ako je i od Šarovića previše je - ocijenila je Vulić u izjavi Srni.

Ona je navela da je Mirko Šarović danas izostavio da upozna javnost da je više od sat vremena "okupljao" članove Glavnog odbora i jedva sastavio 42 člana od njih 90.

- Sjednica Glavnog odbora im liči na komemorativni skup, a od nacionalne politike i odgovornosti koju su nekad baštinili - ni traga. Čudi me da nisu sjednicu održali u Sarajevu - rekla je Vulić.

Svakodnevne kritike

Ona je dodala da je Šarović zaboravio da kaže javnosti RS da je ambasadorima prvo iznio žal na loše unutarstranačke odnose.

- Potom je molio strance da discipliniraju nas, izabrane, istinske, srpske predstavnike, a nije u stanju disciplinirati svoju stranku - rekla je Vulić.

Osvrnuvši se na stalno obraćanje javnosti i svakodnevne kritike na račun Milorada Dodika i SNSD-a, Vulić je rekla da u ovoj mjeri Mirka Šarovića niko nije ni čuo ni vidio ni u parlamentu, a u Vijeću ministara dok je bio ministar još manje.

- Ovoliko oglašavanje Mirka Šarovića o svemu i svačemu je veoma indikativno. Neko bi mogao pomisliti da je zadatak ili ne daj Bože neka ucjena u pitanju - rekla je Vulić, prenosi avaz.

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.