21.10.2021. 14:05
0
Tri godine kako su ubijeni sarajevski policajci Adis i Davor, a ubice su i dalje na slobodi
U utorak 26. oktobra 2021. godine bit će obilježena treća godišnjica ubistva policajaca Uprave policije MUP KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, a njihove ubice do danas nisu otkrivene.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata Uprave policije MUP KS kazao je za Patriju da će godišnjica biti obilježena polaganjem cvijeća i odavanjem počasti Šehoviću i Vujinoviću na mjestu gdje je postavljeno spomen-obilježje u Geteovoj ulici na Alipašinom Polju.

Delegacija MUP KS koju će činiti ministar Admir Katica, policijski komesar Nusret Selimović, predstavnici Sindikata zajedno sa članovima porodica položit će cvijeće i sjetiti se kolega koji su prerano izgubili živote. 

Zbog pandemije ni prošle ni ove godine nije organiziran malonogometni turnir koji je održan 2019. godine.

Šehović i Vujinović ubijeni su na dužnosti u rano jutro 26. oktobra 2018. kada su službenim automobilom naišli na kradljivce automobila. U njihov automobil ispaljeno je više hitaca, a od zadobijenih povreda obojica su podlegla.

Bio je to pucanj u državu, ali njihove ubice nikada nisu otkrivene. Istragu vodi Tužilaštvo KS, ali rezultata još uvijek nema. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.