24.10.2021. 13:36
0
Puhalo brutalno odbrusio Karadžiću zbog "jednakosti i slobode, kulturnog i gospodstvenog" odnosa u NSRS: "Naročito prema drugima... 30.000 civila Bošnjaka i Hrvata ubijenih u RS-u"
Povodom godišnjice osnivanja Narodne skupštine RS-a iz zatvora se oglasio osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić.

On je, kako smo već objavili, istakao da je NSRS "neosvojiva tvrđava" a bh. entitet Republika Srpska "naše čedo". 

U izjavi za Srnu koju je toj agenciji prenijela njegova kćerka i potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Sonja Karadžić-Jovičević, naveo je kako je "u Narodnoj skupštini Republike Srpske od prvog dana uspostavljena je jednakost i sloboda, odnjegovan kulturan i gospodstven odnos prema sebi i prema drugima, a dostojanstven nastup i argumenti postali slika naroda koji predstavlja i za čije dobro djeluje".

Na njegovu izjavu, odnosno upravo ovaj dio izjave ratnog zločinca reagovao je psiholog Srđan Puhalo. Uz fotografiju teksta napisao je: 

"Naročito prema drugima, svjedoci tome oko 30.000 civila Bošnjaka i Hrvata ubijenih na teritoriji Republike Srpske!!!"

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.