1.11.2021. 10:11
0
Humanitarac šetnjom skuplja novac za bolesnog dječaka
Opština Modriča podržaće Ljubišu Šljivića koji pješači od Zadra do Kragujevca sa ciljem prikupljanja sredstava za liječenje četvorogodišnjeg dječaka Ilije iz Šumadije, rekao je večeras na prijemu ovog humaniste načelnik opštine Jovica Radulović.

Obezbjedili smo Šljiviću smještaj kako bi odmorannastavio hod prema Šamcu, Brčkom, Bijeljini i dalje prema Kragujevcu – rekao je sinoć novinarima Radulović.


Dvadesetšestogodišnji Šljivić naglasio je da će od rodnog mjesta Biljane Donje kod Zadra u Hrvatskoj do Kragujevca u Srbiji, gdje danas živi, prepješačiti više od 900 kilometara.

Pokušaću simbolično da svojim koracima pozovem ljude da pomognu malom Iliji Milanoviću iz Kosjerića, koji je nepokretan, ali postoji šansa da prohoda – rekao je Šljivić.

On je naveo da je za pješačenje odabrao maršrutu, koja je njega kao dvoipogodišnjeg dječaka u ratnom egzodusu Srba iz Hrvatske 1995. godine sa porodicom odvela u Kragujevac.



(Patria/  Amer Mujezinović) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.