12.11.2021. 15:58
0
NO traži od Tužilaštva KS informaciju da li je komesar Selimović počinio krivično djelo
Predsjednik Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine KS Miroslav Kružik danas je uputio dopis glavnoj kantonalnoj tužiteljici Tužilaštva KS Sabini Sarajlija nakon sinoćnje vanredne sjednice na kojoj je razmatrana informacija Tužilaštva KS o postupanju policijskog komesara Nusreta Selimovića u predmetu ubistva dva policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

„Obzirom na ozbiljnost iznesenih navoda u informaciji i prilozim, molimo vas da nas obavijestite da li u radnjama koje su opisane, a odnose se na policijskog komesara Uprave policije MUP KS i imenovanih policijskih službenika postoje elementi krivičnog djela i da li ovo tužilaštvo protiv istih poduzima bilo kakve radnje“, naveo je Kružik u dopisu.

S obzirom da NO jučer nije donio nikakve zaključke imajući u vidu da istraga još uvijek traje, od Tužilaštva KS je zatražena dodatna informacija kako bi NO mogao preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Podsjećamo, Tužilaštvo KS u svojoj informaciji je navelo da je komesar Selimović oglušio se od zahtjev Tužilaštva KS za dostavu traženih podataka i adresa lica koja se dovode u vezu sa ubistvom policajaca, a rasformiran je i policijski tim koji je sarađivao sa tužiteljicama. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.