20.11.2021. 15:31
1
Reis Kavazović o Latićevom gostovanju na Face TV: Pregledao sam intervju, uzeo abdest, a onda proučio jasin Aliji Izetbegoviću
Javnost u Bosni i Hercegovini šokirana je gostovanjem pjesnika i profesora Džemaludina Latića na jednoj sarajevskoj televiziji, u kojem je iznio niz optužbi na račun rahmetli Alije Izetbegovića, ali i Islamske zajednice BiH, prenosi danas portal Preporod.info.

Zanimljivo je da je profesor Latić do ovog intervjua godinama pohvalno govorio o Aliji Izetbegoviću, hvaleći se da je rahmetli Alija Izetbegović bio njegov "najbolji ahbab", naglašavajući često i da "zahvaljujući njemu, njegovoj politici, odlučnosti da se bori za demokraciju i ovu Republiku" mi smo postali međunarodno priznata država.

Reisu-l-ulema IZBiH, Husein-ef. Kavazović, dao je svoje kratko viđenje situacije za portal Preporod.info.

- Nakon što su mi skrenuli pažnju na intervju, preslušao sam ga, uzeo abdest, i proučio Jasin-i Šerif rahmetli predsjedniku Aliji - kazao nam je kratko reisu-l-ulema Kavazović i dodao: 

"Neka je rahmet Alijinoj duši i svim šehidima Bosne i Hercegovine", rekao je Husein ef. Kavazović.

(H. Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.