23.11.2021. 13:34
0
Dunović i Savez logoraša u BiH razgovarali o zakonu o žrtvama ratne torture
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović primio je danas u posjetu predstavnike Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini predsjednika Seida Omerovića i članove Almira Đelilovića i Senada Jusufbegovića. Razgovarali su o mogućnostima usvajanja zakona o žrtvama ratne torture, kako na nivou Bosne i Hercegovine, tako i na nivou Federacije.

Potpredsjednik Dunović izrazio je spremnost da pruži svaki mogući vid podrške u izradi tih zakona, ali i uputio predstavnike Saveza da insistiraju na dijalogu sa premijerom Federacije BiH da, u što skorije vrijeme zajedno sa Savezom, pronađu zakonsko rješenje za priznavanje statusa logorašima koji žive na području Federacije.

- Siguran sam da u Federaciji Bosne i Hercegovine ne postoji ili ne bi smjela postojati politička opcija, koja smatra da logoraši ne trebaju imati status. Razmišljanja o tehničkim rješenjima mogu biti različita, ali oko suštine ne smije biti rasprave - rekao je Dunović.

- Na sastanku je razgovarano i o izradi budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu u kojem se moraju planirati adekvatna sredstva za finansiranje rada Saveza, a drastično su smanjena zbog krize izazvane pandemijom virusa korona. Potpredsjednik Dunović mišljenja je da, u budžetu za narednu godinu, ta sredstva mogu i moraju biti osigurana – saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.