23.11.2021. 14:14
0
Završne pripreme za sarajevske 'Zimske čarolije na Skenderiji'
Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija i ove godine priprema i realizira projekat "Zimska čarolija na Skenderiji“, koja će biti svečano otvorena 29. novembra.

Građani su veoma pozitivno prihvatili taj jedinstven događaj u Sarajevu pred novogodišnje praznike. 

Da je programski sadržaj "Zimska čarolija na Skenderiji" kvalitetan, prosperitetan i zanimljiv projekt, pokazuju i činjenice da je plato Skenderije za vrijeme održavanja tog programskog sadržaja tokom 2020. godine posjetilo više od 125.000 posjetilaca, iako je u tom periodu COVID-19 bio vrlo intenzivan.

- Uistinu smo se potrudili da bude više sadržaja na jednom mjestu, da postojeće sadržaje koriste djeca, omladina i odrasli, da posjetioci mogu konzumirati bogatu ponudu tradicionalne bosanske kuhinje, pogledati izložbu tradicionalnih zanata i rukotvorina te bogat muzičko zabavni program - kazao je direktor KJP Skenderija Amer Kapo za Fenu te dodao da program traje šezdeset dana u kontinuitetu. 

Posebno naglašava da će ove godine, pored najvećeg klizališta na otvorenom i čarobnih svjetlosnih dekoracija, za najmlađe, pa i one malo starije, na platou Skenderije biti postavljen 30 metara dug i šest metara visok ledeni tobogan.

- Na ovoj jedinstvenoj ledenoj atrakciji, mališani će se moći spuštati uz pomoć stručnih osoba koje će im pomagati u tome. Na prostoru održavanja zimske čarolije naša redarska služba će osigurati provođenje svih epidemioloških mjera koje su na snazi – istakao je.

Tvrdi da se Skenderija uistinu potrudila i osigurala sredstva za nabavku ledenog tobogana, s ciljem da uljepšaju djeci prostor na otvorenom s obzirom na epidemiološke mjere. 

"Zimska čarolija na Skenderiji" bit će održana od 29. novembra 2021. do 31. januara 2022. godine. 

Na otvorenom prostor bit će veliko klizalište na 2.500 kvadratnih metara, ledeni tobogan, novogodišnje dekoracije te drvene kućice s gastronomskom ponudom i starim bh. zanatima i rukotvorinama.

U zatvorenom prostoru Skenderije, dvorani 'Mirza Delibašić', bit će sajam privrede i novogodišnji dječiji vašar.

Kapo najavljuje da uprkos velikim troškovima tehničke organizacije, cijene usluge na Zimskoj čaroliji se neće mijenjati u odnosu na prošlogodišnje.

Termin klizanja na ledenoj plohi platoa Skenderije je četiri KM, iznajmljivanje klizaljki kao i oštrenje klizaljki po tri KM te korištenje garderoba jedna KM. Spuštanje na ledenom toboganu je jedna KM, odnosno pet spuštanja tri KM.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.