29.11.2021. 11:23
0
Uskoro će osvanuti dan D za RS, Crnadak: Tog dana će se saznati, Schmidt ili Dodik, a mi ne možemo biti odgovorni za podvijanje repa
Christian Schmidt koji tvrdi da je Dodik odustao od ukidanja Oružanih snaga BiH ili Dodik, koji tvrdi da to nije tačno

Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak reagirao je nakon informacija o zakazivanju sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi se trebalo raspravljati o vraćanju nadležnosti.

-Kao što je danas potvrdio potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Denis Šulić, termin posebne sjednice NSRS-a o vraćanju nadležnosti između 8. i 10. decembra nije siguran i moguće je da će sjednica biti odgođena ili će SNSD u zadnjem trenutku promijeniti njen dnevni red, kazao je Crnadak.

Kako ističe Crnadak, do 10. decembra ćemo znati ko je govorio istinu - Christian Schmidt koji tvrdi da je Dodik odustao od ukidanja Oružanih snaga BiH ili Dodik, koji tvrdi da to nije tačno.

Crnadak kaže da, iako su za Republiku Srpsku danas najvažnije teme one poput razotkrivanja veza institucija RS-a sa međunarodnim narko kartelima, bogaćenja funkcionera SNSD-a tokom korona nabavki i obezbjeđenje uslova za nove investicije, SNSD je bježeći od ovih tema Republiku Srpsku poveo u neizvjesnost i ozbiljno ugrožava njen status "države u državi".

-Ukidanje Oružanih snaga BiH, VSTS-a, UIO-a, zabrana djelovanja SIPA-i i OSA-i na teritoriji Republike Srpske i druge slične inicijative kreirao je i usvojio Izvršni komitet SNSD-a, bez konsultacija sa opozicijom, uz izjavu lidera SNSD-a da im za to opozicija nije ni potrebna. Prema tome, opozicija ne može imati nikakvu odgovornost za podvijanje repa, povlačenje Dodikove koalicije, a optužbe prema opoziciji, koje planiraju kako bi opravdali svoj kukavičluk, bit će potpuno promašene i neće imati nikakav efekat, kaže Crnadak.

Dodaje da "pored ukidanja Oružanih snaga i drugih predviđenih tema, Republika Srpska jedva čeka posebnu sjednicu NSRS i kako bi se čulo objašnjenje Milorada Dodika i Radovana Viškovića zašto je ‘običnom građaninu’ i ‘njemačkom turisti’, kako Schmidta naziva SNSD, Vlada Republike Srpske dala status VIP ličnosti i policijsko obezbjeđenje tokom njegovog boravka u Republici Srpskoj", piše Srpskainfo.


(Admir Oručević)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.