29.11.2021. 12:33
0
SAD nastavlja sa snažnom podrškom Ministarstvu odbrane i OSBiH u 2022.
Pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i odbrambeni ataše SAD-a u BiH brigadir Michael Tarquinto potpisali su danas Memorandum o razumijevanju - Plan aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje za 2022. (Plan M2M aktivnosti) između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane SAD.

Šajinović je zahvalio na pomoći i podršci SAD-a bh. institucijama, te kazao da su bile, jesu i ostat će i u budućnosti partner broj jedan kada je u pitanju podrška, pomoć i saradnja u oblasti odbrane sa Bosnom i Hercegovinom.

On je u ime Ministarstva odbrane BiH zahvalio cijelom timu SAD-a na predanom radu i zalaganju, kao i predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koji su radili na pripremi ovog plana koji će doprinijeti povećanju opremljenosti i osposobljenosti Oružanih snaga BiH, kao i nastavku prijateljske i partnerske saradnje u oblasti odbrane.


Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su predstavnici organizacijskih jedinica MO BiH i ZŠ OS BiH zaduženi za implementaciju aktivnosti iz programa saradnje sa SAD-om, koji su ujedno i sarađivali u pripremi tog dokumenta.


U pratnji brigadira Tarquinta, ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i šef Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u BiH major Taib Grozdanić, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.


(FENA/  K. Bešlija) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.