1.12.2021. 22:09
2
"Nisam siguran da Izetbegović ne bi pristao na muslimanski dio BiH pa taman ona bila kao fildžan"
Akademik Slavo Kukić u Pressingu televizije N1 je rekao da je Sulejman Tihić bio jedan evropski narodni političar, zaljubljenik u Bosnu i Hercegovinu, za razliku od Bakira Izetbegovića.

"Izetbegovića zanima religijska okupljenost muslimanskog naroda, a ne i bošnjačkog. Šta će njemu Bošnjaci koji su građanske provenijencija, koji ne funkcioniraju po istoj matrici kao i on. On bi ih se vrlo lako odrekao. Izetbegović je vrlo sklon nelogičnim kompromisima. Nisam siguran da i sad nije bio sprema u razgovorima sa predstavnicima Washingtona i Bruxellesa da pristane na procedure koje bi omogućile izmjene Izbornog zakona bez uticaja opozicije. Izetbegović ima iste ciljeve kao Dodik i Čović. Nisam siguran da on ne bi pristao na muslimanski dio BiH, pa taman ona bila kao fildžan. Potpuno drugačije radi od Sulejmana Tihića koji je bio jedan evropski narodni političar, zaljubljenik u BiH. Ne vjerujem da je Izetbegović zaljubljenik u BiH, to pokazuju svakodnevne afere u državi", kazao je, između ostalog, profesor Kukić.

(Ajdin Balićevac)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.