3.12.2021. 12:05
0
Ljepote i bogatstvo Hercegovine: Izašao kratki film Kulturna ruta Kosača
Ovih je dana izašao kratki promotivni film 'Kulturna ruta Kosača' koji prikazuje kulturno i historijsko bogatstvo Hercegovine.

Kako se navodi u opisu filma, promovirani su kulturni i povijesni lokaliteti kojima je kročila obitelj Kosača. Riječ je o Starom gradu Vidoški (Stolac), zatim nekropolama stećaka Radimlja i Boljuni (Stolac), Stjepangradu Blagaj (Mostar), izvoru Bune-Tekija (Mostar), Starom mostu (Mostar), Počitelju (Čapljina), tvrđavi herceg Stjepana Kosače (Ljubuški), Muzeju Humac (Ljubuški), te vodopadu Kravica (Ljubuški).


Dijelom projekta SMART Heritage čiji je cilj promocija, valorizacija i zaštita kulturne baštine na jadransko-jonskom području izrađena je i kulturna ruta 'Kosača' koju ovaj video najbolje opisuje, saopštili su iz mostarskog sveučilišta.


- Zahvaljujući partnerstvu Sveučilišta u Mostaru koje na projektu SMART Heritage dijeli s institucijama lokalne uprave, regionalnim razvojnim agencijama, sektorskim agencijama, javnim i obrazovnim institucijama iz Grčke, Italije, Bosne i Hercegovine i Albanije najvažniji lokaliteti Hercegovine od kulturnog i historijskog  značaja konačno su dostupni svima u visokoj kvaliteti – navodi se u priopćenju. 


(FENA/  K.Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.