3.12.2021. 21:45
2
Vijećnica koja se odrekla plate od 3.600 KM napustila Našu stranku: Partija nije što je nekad bila
Zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo Ira Adilagić oglasila se nakon što je odlučila napustila Našu stranku.

Kako je na Facebooku napisala Adilagić, Našu stranku i trenutnu politiku Naše stranke napustila je nedavno nakon skoro 10 godina rada i posvećenosti.

"Dugo sam aktivno djelovala, pomagala i sarađivala na različitim nivoima a najviše sam radila i dala doprinos kad je bilo potrebno za pitanja koja su u mom resoru djelovanja. Bilo je teško donijeti odluku o isčlanjenju iz političke partije Naše stranke, ali jednostavno više nisam mogla biti dio kolektiva koji odstupa od svog sistema vrijednosti, politike te stila i načina rada", pojašnjava Adilagić.

Dodala je da Naša stranka više nije ono što je nekad bila.

"Žao mi je zbog toga. Razočarana sam zbog toga. Istovremeno i zahvalna sam za lijepa i teška vremena, iskustvo i znanje koje sam stekla. Naša stranka je podnijela inicijativu za razrješenje mene na funkciji zamjenice predsjedavajućeg OV Centar. Na sljedećoj sjednici OV Centar treba da bude prioritet Budžet za 2022., Izvještaji o realizaciji budžeta za periode od januara do juna i od jula do decembra i još mnogo toga što je od krucijalne važnosti za rad i funkcionisanje općine kao lokalne zajednice i institucije", dodaje Adilagić.

Zaključila je da nije sretna kako je prošla prva godina mandata, kako je potrošeno vrijeme i energija.

"Za ovaj period izgovoreno je mnogo riječi ali njima je rečeno i dosta neistina. Nedosljednost je bila stalno prisutna a ponašanje takvo da ga smatram neadekvatnim. I ono što vam želim već duže vrijeme reći - populizam je postao zabrinjavajući trend modernih političara/ki", zaključila je Adilagić koja je prije sedam godina bila i kandidatkinja NS za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Ira Adilagić i Benjamin Isović su se nakon izbora u Općinskom vijeću centar odrekli plate koja mjesečno iznosi 3.600 KM.



(Ajdin Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.