5.12.2021. 16:58
0
Stanivuković potrošio 700.000 KM na čišćenje snijega kojeg skoro nije ni bilo
Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke potrošio je 700.000 KM čisteći snijeg kojeg, prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, skoro nije ni bilo u prvoj polovini godine.

Dodaju da uvidom u dokumentaciju Gradske uprave Banjaluka, Odjeljenja za saobraćaj i puteve - stavke zajedničke komunalne potrošnje, u stavkama rashoda za usluge zimske službe vidi se da je u budžetu za te potrebe bilo dodijeljeno 700.000 KM, prenose Vijesti.ba.

Kako se navodi, nešto manje od pola novca, i to 324.774,48 KM potrošeno je u januaru kada je bilo 10 snježnih dana, februaru sa tri i martu sa pet snježnih dana.

"Najstrašniji zimski uslovi koje je Stanivuković imao bili su u januaru kada je bilo 10 snježnih dana s prosječnom visinom snijega od 7,9 centimetara. Ostatak novca iz budžeta, tаčnije 375.882,52 KM dodijeljenih isključivo za čišćenje snijega potrošeno je u aprilu kada je imao tri snježna dana s prosječnom visinom snježnog pokrivača od 1,5 centimetar i maju i junu kada snijeg nije padao", piše u podacima zajedničke komunalne potrošnje Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka.

Podaci hidrometerološkog zavoda pokazuju da je snijeg u prvoj polovini ove godine manje padao u odnosu na prethodnu kada je Gradska uprava Banjaluka potrošila ukupno 587,435KM.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.