6.12.2021. 13:53
0
"Bojkotovao izbore ili ne, potpuno je svejedno, Dodik će svakako za manje od godinu biti politička prošlost"
Bojkotovao izbore ili ne, potpuno je svejedno – Dodik će svakako za manje od godinu izgubiti izbore i biti politička prošlost, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Borenović kaže da će odlazak SNSD-a sa vlasti, a Dodikov u političku penziju biti spas za RS.

- Konačno ćemo dobiti priliku da RS postane bolji dio ovog dijela Evrope, za šta imamo sve potencijale, da domaći i strani investitori ulažu, a ljudi ostaju u svojoj zemlji, lijepo žive i rade - istakao je Borenović.

On dodaje da su u Dodikovoj "prijetnji" da će bojkotovati izbore simptomatične dvije stvari.

- Spominje bojkot ukoliko se u izbore budu miješali neki stranci, a on je oduvijek najbolje sarađivao s njima: bio je miljenik Medlin Olbrajt (Madeleine Albright), pa prijatelj Pedija Ešdauna (Paddy Ashdown) i Grejma Deja sa kojim je smjenjivao srpske političke funkcionere, da bi ga nagradio pozicijom u svom kabinetu nakon odlaska iz OHR-a. Druga stvar je da SNSD već u kontinuitetu prati politiku HDZ-a, odustaje od dogovorenih principa stranaka iz RS o izboru članova Predsjedništva i redovno zagovara hrvatske, a ne srpske interese - naveo je Borenović.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.