6.12.2021. 18:28
0
Vlada RS utvrdila Prijedlog budžeta za 2022. godinu
FOTO: Srna
Vlada Republike Srpske danas je po hitnom postupku utvrdila Prijedlog budžeta RS za narednu godinu u iznosu od četiri milijarde i 24 miliona KM, saopštila je ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović.

 Vidović  je rekla da se Vlada opredijelila za rasterećenje privrede smanjenjem doprinosa i poreza na dohodak, piše agencija Srna.

"Vlada Republike Srpske opredijeljena je za pomoć privredi i subvencije za nabavku novih tehnologija", izjavila je Vidović na konferenciji za novinare nakon posebne sjednice Vlade.

Vlada je po hitnom postupku utvrdila i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za 2022. godinu, te Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022-2024. godina. Po hitnom postupku utvrđeni su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dohodak, Zakona o radu i Zakona o dječijoj zaštiti.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.