7.12.2021. 13:05
0
Evo kako bi on ustrojio BiH - Šef Dodik prijeti, a Tegeltija se pita kako to da se ljudi boje: Ljudi, ne postoji...
Milan Tegeltija bivši predsjednik VSTV-a i savjetnik člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, aktivan je na društvenoj mreži Twitter gdje svakodnevno iznosi stavove i postavlja retorička pitanja koja su, paradokslano, često suprotna sa onim što propagira i zagovora njegov šef Dodik.

Dodikove prijetnje secesijom, formiranjem paradržavnih institucija mjesecima unazad stvaraju strah u bosanskohercegovačkoj javnosti, a Tegeltija se pita kako to da dva naroda u BiH osjećaju opasnost.

-BiH se mora ustrojiti tako da svi narodi u BiH vide neku svrhu i korist od nje, a ne da u njoj prepoznaju opasnost. Zato ju je Dejton tako ustrojio. I kad se to počelo mijenjati, kako da funkcioniše i uopšte opstane država u kojoj dva od tri naroda od sadašnje BIH osjećaju opasnost?!, upitao se Dodikov savjetnik.

Nevjerovatno je da u Sarajevu svi najotvorenije, bez imalo ustručavanja, iznose očekivanja  da im neko sa strane popravi- napravi “ državu”. Ljudi, nije popraviti državu ko otići kod automehaničara, pa on rješi problem, niti postoji kakva fabrika u Njemačkoj , SAD ili Velikoj Britaniji za pravljenje država, napisao je Tegeltija.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.