8.12.2021. 16:35
0
"Vlada FBiH ne može bez Novalića, a Grad Zenica može bez Kasumovića? Najstrašnija stvar je to da su hapšenje Kasumovića režimski botovi najavili da će se desiti"
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, gostovao je sinoć u emisiji “Polis” na TVSA gdje je, između ostalog, govorio o hapšenju Fuada Kadumovića kazavši da način na koji se sve dogodilo u slučaju “Zenicatransa” i sve što se dešava ukazuje na to da iza svega stoji više politika nego pravda.

-Golim okom primjećujemo atipične stvari. Određivanje pritvora rukovodiocu jedne institucije je presedan. Isti proces imamo kod federalnog premijera Fadila Novalića. Ne može Vlada bez premijera, a može Grad bez Kasumovića?

Druga stvar su aršini kod određivanja pritvora. Imate činjenicu da je Kasumović moguće i pogriješio u činjenici da je državnu imovinu sa jednog konta prebacio na drugi konto. Dakle, imovinu preduzeća prebacio na imovinu grada koje je osnivač tog preduzeća. Ta imovina nije nestala, nije je Kasumović uzeo sebi, tamo je gdje je i bila. Sve se to moglo izvesti drugačije, bez spektakularnog hapšenja.

Postupajući sudija (Ramo Ljevaković, op.a.) je doktorant pred predsjednikom Komisije koji je predsjednik SDA, čini mi se Pivić, koji je i zamjenik državnog ministra pravde. Šefica kabineta (Lejla Hadžić, op.a.) Pivića je članica VSTV-a, izabrana u procesu izbora u Parlamentarnu skupštinu. Direktno je ministar pravde involviran u procese koji su nam sumnjivi.

Kasumović je interesantna politička ličnost, vrlo snažna figura, oponent politike SDA. Najstrašnija stvar je to da su hapšenje Kasumovića režimski botovi najavili da će se desiti – poručio je Konaković.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.