8.12.2021. 20:54
0
Susjedne države sline za teritorijom BiH - Nuhanović: Krajnji cilj je grabež resursa, pojedini bh. građani su sredstvo da se do toga dođe
Građani BiH su, zavisno od etniciteta, smetnja ili sredstvo da se do tih resursa dođe srednjoročno ili dugoročno, rekao je Hasan Nuhanović

Hasan Nuhanović, jedan od Srebreničana koji je preživio genocid u julu 1995. godine, kao i autor knjige prema kojoj je napisan scenario za film "Quo vadis, Aida?", oglasio se na svom Twitter profilu povodom političke situacije u BiH.

Nuhanović je napisao kako je Bosna i Hercegovina veoma primamljiva susjednim državama.

- BiH je dobar komad teritorije od 51,000 km2 sa rijekama, šumama i drugim resursima na koje sline susjedne države, rekao je Nuhanović.

Ističe da je krajnji cilj susjednih zemalja uzimanje i korištenje tih resursa.

- Akvizicija, grabež tih resursa je krajnji cilj. Građani BiH su, zavisno od etniciteta, smetnja ili sredstvo da se do tih resursa dođe srednjoročno ili dugoročno, kazao je on.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.