10.12.2021. 13:50
0
Potpisan Memorandum o saradnji između FUP-a i Fakulteta političkih nauka UNSA
Memorandum o razumijevanju, stručnoj saradnji i uzajamnoj podršci u istraživanjima u oblasti sigurnosti između Federalne uprave policije i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu potpisan je danas.

Sporazum su potpisali zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman i dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu Sead Turčalo.


Ovim memorandumom uređuju se modaliteti uzajamne podrške u oblastima naučno-stručne saradnje, organizacije i učešća u obukama, seminarima, radionicama i drugim specijalističkim modulima, ekspertne pomoći i razmjene stručnjaka u unapređenju i izradi strategijskih dokumenata, saradnja u programima osposobljavanja, stručna pomoć u istraživanju, te proučavanje problema od zajedničkog interesa, kao i načini njihovog rješavanja.


Memorandum je nastao kao potreba saradnje u oblasti sigurnosti koja se izučava i naučno-stručno verificira kroz nastavne i naučno-istraživačke aktivnosti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te imajući u vidu značajnu ulogu nauke i struke u unapređenju poslova unutrašnje sigurnosti kroz aktivnosti Federalne uprave policije i Fakulteta političkih nauka - saopćeno je iz Federalne uprave policije.


Potpisivanje memoranduma je i potvrda opredijeljenosti ugovorenih strana za stvaranje novih struktura saradnje, odnosno novih načina rada kako bi se eventualni uzroci objektivnih opasnosti spriječili ili smanjili.


S obzirom na kompleksnost savremenog sigurnosnog okruženja, preventivne aktivnosti u smanjenju opasnosti postižu se zajedničkim djelovanjem institucija - navodi se u saopćenju.


(FENA/  K.Bešlija) 

FUPFPN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.