12.12.2021. 13:37
0
"Inzkov zakon je uvod u poništavanje RS-a i napad na Vučića. Ne možete reći da je u Srebrenici bio genocid jer to nije bilo plansko zatiranje cjelokupnog stanovništva"
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da je zakon koji je u BiH nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko "uvod u nešto veće" i da je to "obrazac za neke druge poteze protiv Srbije i srpskog naroda".

- Ovaj zakon o negiranju genocida uvod je u poništavanje Republike Srpske, ali i napad na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i priprema terena da mu se uoči predstojećih izbora nanese šteta - kazao je Vulin.

On je za TV "Prva" izjavio da niko u Srbiji ne spori da se "u Srebrenici desio strašan zločin", ali da se "ne može govoriti o genocidu".

- Uostalom, prva suđenja za taj zločin je pokrenula Srbija. Međutim, ne možete reći da je u pitanju genocid jer to nije bilo plansko zatiranje cjelokupnog stanovništva. Jednostavno nije. Imaju problem sa definicijom, zato neka je promjene - kazao je on, prenijela je Srna.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.