14.12.2021. 12:17
0
Nastavlja se suđenje Alisi Mutap i ostalima: Svjedoči Muriz Memić
Nastavak suđenja Alisi Mutap-Ramić, bivšoj djevojci Dženana Memića, kojoj se sudi u Sudu BiH zajedno s njenim ocem Zijadom Mutapom i još tri osobe, bit će nastavljeno u četvrtak, 16.decembra.

Ova satnica postavljena je i na rasporedu suđenja.

Mutap se, podsjećamo, porodila početkom novembra, zbog čega je nastavak suđenja u ovom procesu bio na čekanju.

Alisa, koja je bila kobne noći na Ilidži s Dženanom, optužena je prije tri mjeseca za prikrivanje dokaza. Sudi se i dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal” na Ilidži.

Ova petorka je optužena za prikrivanje i zataškavanje ubistva Dženana Memića 8. februara 2016. godine na Ilidži.

Prvi svjedok u oktobru je bio Dženanov otac Muriz Memić. Očekuje se nastavak njegovog svjedočenja i u četvrtak.

Podsjećamo, prije dvije sedmice je odbijena i žalba advokata optuženih u slučaju Memić, koji su tražili da se Sud BiH proglasi nenadležnim u ovom slučaju. Odluku je donijelo Apelaciono vijeće Suda BiH, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.