15.12.2021. 19:59
0
Otvoren Zimski salon knjige, u ponudi knjige i drugi sadržaji
U Galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu zvanično je otvoren Zimski salon knjige, prisutno je 12 izdavača, a u periodu do 27. decembra posjetitelje očekuje raznovrstan program.

Organizator Goran Mikulić, vlasnik Izdavačke kuće Art Rabic kaže da je, osim standardne sajamske ponude knjiga, planirano druženje s autorima i drugi raznovrsni sadržaji.


Tako među ostalim izdvaja izložbu portreta ‘Sarajevske face’ autora Dragana S. Stefanovića koji živi u Švicarskoj, a za bh. publiku pripremio je portrete 33 javnosti poznate ličnosti. U okviru programa Zimskog salona knjige Josip Pejaković promovirat će novu knjigu ‘Dejtonski nesporazum’, a Mikulić izdvaja i knjigu grupe autora 'Sarajevo zajedno smo rasli ja i ti', kao i ‘Neum, Cazablanka’ knjigu Dragana Markovine.


Najmlađi posjetitelji Sajma uživat će u pričama Djeda Mraza, a tako ih žele animirati da se druže sa knjigom. U ulozi Djeda Mraza bit će Rade Čolović, glumac Kamernog teatra. On će djeci čitati poučne priče i naravno, fotografirati se s mališanima.


Manifestaciju XX Zimski salon knjige večeras je otvorio Fehim Škaljić istaknuvši vrijednosti knjige i skupova ovakve vrste.


Kako je istaknuto i večeras, za predstojeće praznike najprikladniji poklon je knjiga, a manifestacije poput ove prilika su za kupovinu knjige po povoljnijim uvjetima. 


(FENA/  K.Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.