17.12.2021. 16:03
0
Oštre reakcije iz Brčkog na poziv za raspoređivanje trupa ovih vojnih snaga: Ko je SDP, u čije ime poziva NATO u Brčko?!
Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić ocijenio je danas da poziv Predsjedništva SDP-a BiH za lociranje trupa NATO-a u Brčkom nije dobronamjeran i predstavlja zahtjev za radikalizacijom stanja u BiH.

U čije ime SDP poziva NATO u Brčko, ko je SDP da, u trenutku kada se u distriktu sprovodi niz važnih reformi i stvaraju uslovi za realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata, pa i poslovnih inicijativa, proglašava Brčko neuralgičnom tačkom - upitao je Milić, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a.

On je rekao Srni da je politička situacija u Brčkom stabilna i da je Brčko nakon lokalnih izbora prošle godine prvo u BiH dobilo novu vladu. 

- Umjesto da pozdrave takav napredak, SDP BiH Brčko proglašava neuralgičnom tačkom. Pozivam supervizora za Brčko da jasno osudi ovakve kvalifikacije, kao netačne i nedobronamjerne - rekao je Milić.

Podsjetimo, supervizor za Brčko je Amerikanac Michael Scanlan koji je imenovan na tu poziciju početkom 2019. godine.

Predsjedništvo SDP BiH je na jučerašnjoj sjednici ove stranke pozvao NATO da, u što kraćem roku, ojača vojne snage u Brčko Distriktu i drugim neuralgičnim tačkama u Bosni i Hercegovini.

Kako su rekli iz SDP-a, nužno je konkretnim mjerama i potezima spriječiti izbijanje oružanih sukoba u državi Bosni i Hercegovini i regionu.


(Admir Oručević)

SDPBrcko
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.