17.12.2021. 17:13
0
Komšić: Hrvatska vlada je, vjerovali ili ne, podržala ono što i ja zastupam
Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH komentarisao je nedavne zaključke Vijeća EU, u kojima su odbijeni amandmani Hrvatske o konstitutivnosti naroda u BiH.

Naime, sama Vlada Hrvatske glasala za zaključke u kojima nije uvršten njihov amandman.

– Glasanjem za zaključke Vijeća EU, pri čemu su odbijeni amandmani o konstitutivnosti naroda, a u kontekstu izborne reforme, hrvatska Vlada je ni manje ni više, vjerovali ili ne, a vjerovatno i protiv svoje volje, podržala ono što i ja zastupam glede Izbornog zakona i tzv. konstitutivnosti, rekao je Komšić u izjavi za RTL.

Lider DF-a je dodao kako je Hrvatska, iako je to mogla uraditi, nije odbila da podrži zaključke Vijeća EU.

– Hrvatska je mogla odbiti zaključke koji idu na štetu HDZ-a, a u korist građanske politike, ali to nije učinila, zaključio je on.

Zbog ovog događaja, hrvatski predsjednik Zoran Milanović oštro je napao premijera ove zemlje, Andreja Plenkovića, kazavši kako je nedopustivo to što je Hrvatska glasala za zaključke u kojima nema amandmana o “zaštiti Hrvata u BiH”.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.