22.12.2021. 14:14
1
Rasprava Konakovića i bivšeg Izetbegovićevog savjetnika o propaloj reviziji tužbe protiv Srbije
Posljednjih dana pojavljuju se nove informacije o porpaloj reviziji tužbe BiH protiv Srbije.

Poznato je, a što je i sam priznao, da je Bakir Izetbegović tadašnji član Predsjedništva BiH, slagao sve ljude oko sebe i cjelokupnu javnost o tome da Safet Softić jeste legitimni zastupnik.

Kasnije se ispostavilo da on to nije i zahtjev koji je predao, jednostavno je odbijen.

Bivša uposlenica Haškog suda i pravnica Nevenka Tromp, koja je pomagala da se sastavi nova tužba, nedavno je otkrila da je Izetbegović upozoravan godinama, ali da je ignorirao sve što su stručnjaci govorili. Radije se oslanjao na svoje uhljebljene savjetnike.

Njenu izjavu komentirao je tadašnji savjentik Izetbegovića, a danas član Doma naroda BiH ispred SDA Dževad Mahmutović.

“G. Tromp recite da ste u jednom od tih pisama tražili milion eura za kampanju kojom ćete stvoriti narativ da je sve učinjeno. Nadalje recite javnosti koliko ste novaca vi i jedan od tih advokata naplatili od jednog lica iz BiH za rad na reviziji i šta ste za te novce uradili”, naveo je Mahmtović.

Njegovu objavu na Twitteru, komentirao je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

“A da vi nama napokon objasnite zašto ambasadorica nije predala zahtjev za reviziju? Mnogo se ovih dana pojavljuje informacija o vašim propustima, svjesnim ili nesvjesnim. Mnogo ste odgovora prešutili”, naveo je Konaković.

Mahmutović je replicirao:

“Nemoj Dino ovo koristiti za političku borbu. Ovdje stvarno nema argumentacije, a spreman sam ti i to objasniti, ali ne može u twit stati. S druge strane u to doba i ti si bio s nama, nemoj zaboravljati”.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.