24.12.2021. 10:47
0
Roman “Kalendar jedne mladosti” govori o ponovnoj potrebi za spoznajom o svrsi života
Identitet je jako važna činjenica u našem životu i cijeli život se preispitujemo ko smo, šta smo, odakle smo? Potreba za spoznajom šta je svrha našeg života je sastavni dio svih nas, kazala je za Fenu autorica knjige “Kalendar jedne mladosti” Alma Hodžić Filipović.

Kako je kazala autorica, riječ je o romanu koji govori o ljudima koji su silom prilika morali napustiti svoju domovinu i ponovo naučiti živjeti u dalekom svijetu.


Hodžić Filipović u knjizi govori o pronalasku sebe, potrazi za ispunjenjem i borbi koja ne dopušta odustajanje.

- U knjizi govorim o tome kada mladi kreću na put, napuštaju svoju sredinu i suočavaju se sa raznim izazovima. Nažalost, oni se bore sa predrasudama, licemjerstvom, te borbom unutar sebe kao što su ljubav, mržnja, nostalgija, skidanje okova. Jednostavno, radi se o jednom traganju, traganju za sobom, traganju za svrhom života – kazala je Hodžić Filipović.


U knjizi, kako je navela autorica, konkretno se govori o djevojci koja je svojom voljom odlučila da se bavi fotografijom, što stvara konflikt između nje i roditelja, te ona na taj način ‘skida okove oko sebe’, bori se sa autoritetima i bori se sa željom da bude svoja.


Alma Hodžić Filipović danas živi u Oslu, bavi se coachingom, motivacionim govorom te razvojnom psihologijom, a njen prvi roman, "Kalendar jedne mladosti", je književni tekst koji pokazuje njenu buntovnost i čvrst karakter, kojim se suprotstavlja licemjerju današnjeg društva.


(FENA/ K.Bešlija)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.