10.1.2022. 14:28
0
Poturak poručio Forti: Našu domovinu nisu odbranili seljaci, nego istinski patrioti, a ti si bio daleko
Povodom izjava premijera Kantona Sarajevo Edina Forte za britanski "Guardian" u kojem je pored pozitivnog predstavljanja glavnog grada BiH i rada svoje Vlade, odlučio iz nekog razloga govoriti i o turbo folku i tome kako su "seljaci dobili rat", reagirao je i Dževad Poturak, zastupnik SBB-a u Skupštini KS.

- Uvaženi premijeru, svaki dan agresije na BiH proveo sam u opkoljenom Sarajevu, s porodicom živio i s prijateljima djetinjstvo provodio pod granatama, a sa 17 godina sam branio drzavu sa puškom u ruci, ne na prvoj liniji jer sam bio maloljetan, ali sam bio tamo gdje nas je falilo, za razliku od tebe koji si bio na sigurnom, daleko od svega. Ne znam kako to doživljavaju oni koji nisu bili u BiH (pobjegli su), ali želim da ti kažem da našu domovinu nisu odbranili i rat dobili nikakvi seljaci, neko istinski borci i patrioti ove zemlje. Nismo mi seljaci već pravi domoljubi.. Tražimo hitno da uputiš izvinjenje svim građanima i patriotama koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu - napisao je Poturak.



(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.