10.1.2022. 15:06
0
Boračke organizacije KS pozvale Fortu da se izvini braniocima BiH: ‘Ovi seljaci’ su ti omogućili da budeš zastupnik
Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo oglasio se danas saopćenjem za javnost, povodom izjave premijera KS Edina Forte britanskom “The Guardian”, u kojem su poručili da nije prvi put da “Forto iskrivljuje ili omalovažava činjenice o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i vrijeđa osjećanja njenih branilaca”.

“Ovim putem “ovi seljaci” što ih prozivaš su ti poručili da su ti oni omogućili da na demokratskim izborima budeš nekoliko puta biran kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i Parlamentu FBiH, a trenutno obnašaš dužnost predsjednika Vlade Kantona Sarajevo”, navodi se u saopćenju Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS.

Fortu su pozvali da se kandidira na nekom drugom prostoru Bosne i Hercegovine koji nije bio pod kontrolom oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine, za člana kućnog savjeta “pa će vidjeti kako ćeš proći, bez glasova ‘seljaka'”, koje je prozvao.

“Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo te poziva da se javno izvineš svim braniocima – “seljacima” od agresije na Bosnu i Hercegovinu”, poručili su Forti iz ovog Kordinacionog odbora.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.