17.1.2022. 9:38
0
Streljački klub 'Sarajevo' ostvario rekord u Sloveniji
Proteklog vikenda u Rušama u Sloveniji održan je Svjetski ISSF Grand Prix u gađanju zračnim oružjem. Nastupilo je nekoliko stotina takmičara iz dvadesetdvije zemalje.

"Na ovom prvom takmičenju gdje se osvajaju bodovi za olimpijski ciklus Pariz 2024 učestvovala je i Streljačka reprezentacija BiH. Prvog dana takmičenja na streljačku liniju stali su naši najbolji takmičari Segmedina Bjelošević i Nedžad Džanković u disciplini zračna puška Mix team. Oni su odličnim gađanjem postavili Novi državni rekord od 624,9 krugova i u veoma jakoj konkurenciji osvojili solidno 14 mjesto. Treba napomenuti da je novi državni rekord koji su takođe oni držali povećan za više od pet krugova." naveli su iz Streljačkog kluba "Sarajevo".



Drugog dana gađanja ponovo dobri rezultati, ali da sve bude odlično nedostajalo je i malo sportske sreće. U discioplini zračna puška žene Segmedina Bjelošević je među 58 takmičarki zauzela solidno 15 mjesto i za samo 0,9 decimala joj je izmakao plasman među osam najboljih takmičarki, odnosno finalno gađanje i borba za medalje. Segmedina je postigla opet odličan rezulat od 627,6 kruga što je za samo 0,2 decimale manje od njenog ličnog i državnog rekorda. 



- Juniorka Nadina Omerbašić je nastupom u istoj disciplini pogodila 623,4 kruga i osvojila 31 mjesto. Ovim rezultatom Nadina je postavila novi državni rekord za juniorke. U ovoj disciplini u novom formatu i pravilima za organizaciju finalnih gađanja pobjedila je Andrea Arsović i Srbije, drugo mjesto pripalo je Mađarici Eszter Meszaros, a treće Čehinji Sabini Thurnwaldovoj. - saopćeno je.


Nedžad Džanković je u disciplini zračna puška muškarci sa pogođenih 623,6 krugova osvojio solidno 25 mjesto, dok je Nikola Jovičić u disciplini zračni pištolj sa pogođenih 566 krugova osvojio takođe solidno 23 mjesto.


- Kod muškraca puškom prvo mjesto osvojio je Miran Maričić iz Hrvatske, drugo mjesto svjetski rekorder Rus Vladimir Maslenikov, a treće Slovak Patrik Jany. U disciplini zračni pištolj prvo mjesto pripalo je Ruslanu Lunevu iz Azerbejdžana, drugo mjesto je osvojio Čeh Pavel Schjebal, a treće Miklos Tatrai iz Mađarske - saopćeno je iz kluba.


Članove streljačke reprezentacije BiH očekuje nastup na drugom Svjetskom ISSF Grand prix-u koji se od 19-22.01.2022. godine održava u Osijeku. Nažalost naša reprezentacija će biti oslabljena za nastup Segmedine Bjelošević zbog radnih obaveza.  


Rezultate s takmičenja pogledajte klikom OVDJE.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.