20.1.2022. 9:20
1
Epidemiologinja Jurić i dalje zagovara uvođenje policijskog sata
Andrea Jurić, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, kaže da bi trebalo uvesti policijski sat zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.

Jurić je komentirala najave Federalnog kriznog štaba da se razmatra uvođenje novih mjera.


- Davno je bilo vrijeme za poduzimanje nekih ozbiljnih mjera, ali nikada nije kasno i moj stav je nepromijenjen. Policijski sat je jedina efikasna mjera ukoliko dolazi do preopterećenja zdravstvenog sistema. Nažalost, iako još nismo došli do vrhunca, ali davno je došlo do preopterećenja i ljudi se bore van svojih mogućnosti. Sad imamo sve veći broj zaraženih u zdravstvu i iskreno pitanje je koliko će se ovaj tempo moći izdržati. Vakcinacija je također najbolja mjera da se izborimo sa koronavirusom – zaključuje Jurić.



(Patria/  Amer M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.