21.1.2022. 10:33
0
Porast online donatorskih uplata SOS Dječijim selima više od sto posto
Kako bi dali doprinos za dobrobit djece koja su neizostavno dio svačije budućnosti, kompanija Mastercard je prije tačno mjesec započela kampanju "Biti dio dječije radosti. Neprocjenjivo". U prvih dvadeset dana trajanja kampanje, organizacija SOS Dječija sela u BiH zabilježila je porast online donatorskih uplata za 108 posto.

Iz SOS Dječijih sela u BiH naglasili su da kampanja daje odlične rezultate, pa zahvalili svima koji su učestvovali u ovom plemenitom cilju pomoći rada "SOS dnevnih centara". Pozvali su sve koji do sada nisu uplatili donaciju da to učine, jer je biti dio dječije radosti zaista neprocjenjivo, saopćeno je iz SOS Dječija sela u BiH. 

Kampanja se realizira u saradnji sa humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH u svrhu podrške radu "SOS dnevnih centara" kroz online donacije putem platforme www.sos-ds.ba, a sve sa ciljem da se doniranje učini jednostavnije, brže i održivo.

- Stavljajući u funkciju dobročinstva sve ključne funkcionalnosti digitalnih plaćanja te imajući u vidu važnost uloge svih nas pojedinačno kada je u pitanju posvećenost održivom razvoju, unapređenju digitalizacije i stvaranju boljih prilika za život lokalne zajednice, Mastercard i SOS Dječija sela u BiH pozivaju da se svi priključimo zajedničkoj kampanji online donacija gdje svaku donaciju učinjenu Mastercard® karticom online, u bilo kojem iznosu, Mastercard uvećava za još 10 KM - navodi se u saopćenju.

Sredstva prikupljena i uvećana od Mastercarda biće usmjerena za još kvalitetnije uslove rada Dnevnih centara, SOS Dječijih sela u BiH s ciljem kontinuiranog rada sa djecom svih uzrasta, u skladu sa njihovim razvojnim, edukativnim, kreativnim i psihološkim potrebama, jer svako dijete podjednako zaslužuje da odrasta zdravo i sigurno.

U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a djeci se osigurava poticajno okruženje u kojem na prirodan i spontan način usvajaju znanja, vještine i navike kroz edukativni i kreativni rad u skladu sa individualnim razvojnim planom djeteta. Kampanja traje do 28. februara ove godine te pozivaju građane da jedna njihova novogodišnja odluka bude online doniranje Mastercard karticama organizaciji SOS Dječija sela u BiH, navodi se u saopćenju. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.