24.1.2022. 12:23
0
"I ono malo ‘prijatelja’ Dodiku okreće leđa", poručio Šarović
Otkazivanje posjete predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana, jasan je pokazatelj da i ono malo „prijatelja“ u svijetu Dodiku okreće leđa“, poručio je danas predsjednik SDS Mirko Šarović komentarišući otkazivanje ranije zakazane posjete mađarskog premijera Bosni i Hercegovini i sastanka sa Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH.

"Očito da sankcije SAD-a Miloradu Dodiku polako uzimaju danak i da će se posljedice njegove loše politike sve više osjetiti ne samo u Republici Srpskoj nego i na međunarodnom planu“ – poručio je Šarović.


On kaže da su iz SDS upozaravali na to da nas Dodikova interesna, manipulativna - instant politika, ne vodi nigdje osim u izolaciju i to se polako obestinjuje.

"Upozoravali smo da Republika Srpska nema podršku za Dodikove najnovije najave, čak ni od strane onih koji su joj tradicionalno prijatelji. Zabrinuti smo da polako ostajemo sami i da će nas svi napustiti“, naglasio je Šarović u saopćenju SDS-a upućenom javnosti.


Šarović je kazao da je čak i prije 15 godina međunarodna pozicija Republike Srpske bila je mnogo bolja nego danas ako je sada uopšte imamo.

"Za vrijeme vladavine SNSD postali smo isključivo „slučaj“ međunarodne zajednice, oslabljeni i u diplomatskom i u ekonomskom smislu, a o želji da se sarađuje sa nama ili da se u Republiku Srpsku ulaže - više se i ne govori“ – zaključio je Šarović.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.