24.1.2022. 15:47
0
Mektić: Košarac koji je pisao ustav za unitarnu BiH nema pravo da priča o patriotizmu
Staša Košarac, koji nije učestvovao u stvaranju Republike Srpske i koji je 2005. učestvovao u pisanju ustava Republike Bosne i Hercegovine bez entiteta, je posljednja osoba koja bi trebala pričati o patriotizmu i moralu - izjavio je član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Mektić.

Mektić kaže da jedna takva osoba nema pravo držati pridike Srpskoj demokratskoj stranci, a pogotovo ne njenom predsjedniku.

- Košarac treba znati da je SDS državotvorna stranka koja je okupila i mobilizirala narod i da je zajedno s Vojskom RS stvorila Srpsku kao trajnu kategoriju u BiH, koja daje sigurnost srpskom narodu na ovim prostorima - podsjetio je Mektić.


On je istakao da je Košarac, koji ni na koji način nije učestvovao u stvaranju RS, "svojevremeno pisao novi ustav BiH koji podrazumijeva ukidanje entiteta, pravljenje centralne vlade na nivou BiH, a umjesto tročlanog Predsjedništva BiH izbor samo jednog predsjednika…"


Mektić kaže i da Košarac pogotovo nema moralno pravo da optužuje druge za kriminal i licimjerje, jer je on osoba uz čije ime se vežu mnoge nezakonite radnje - saopćeno je iz SDS-a.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.