25.1.2022. 17:18
0
"Vlada KS, premijer Forto i resorni ministar Hadžiahmetović dužni su građanima osigurati grijanje"
Kantonalni odbor SBB-a i Klub zastupnika SBB-a u Skupštini KS razmatrali su danas aktuelnu problematiku u vezi s nestašicom plina i problemima s grijanjem sistema „Toplana“, navodi se u saopćenju stranke.

"Vlada Kantona Sarajevo, premijer Edin Forto i resorni ministar Enver Hadžiahmetović dužni su građanima Sarajeva, koji svoje domove zagrijavaju putem sistema „Toplana“, osigurati grijanje. U trenutku kada minusi dostižu rekorde, kada imamo situaciju da nam prijeti katastrofa, Vlada trojke ne bi se trebala baviti svojim političkim igrama i tražiti krivca, nego treba tražiti rješenje i ne dopustiti da nam se mrznu djeca, starije osobe, bolesni i svi drugi građani.", kazali su oni.


- Ukoliko su na odgovorne, rukovodeće pozicije u preduzećima „Sarajevogas“ i „Toplane“ postavili stručnjake i menadžere, onda bi nabavka osnovnog energenta trebao biti lako rješiv problem. Iako je potpuno nejasno zašto su premijer i svi drugi odgovorni u lancu ignorirali pismo i upozorenje koje im je uputio „Energoinvest“, od Vlade KS očekujemo rješenje i nadamo se da građani ubuduće neće biti dovedeni u poziciju strepnje i neizvjesnosti. - zaključak je saopćenja upućenog medijima iz Pres-centra SBB-a.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.