25.1.2022. 17:29
1
SDA žestoko napala Trojku: Umijeće je sa ovakvim budžetom ostaviti Sarajlije bez grijanja
Kantonalni odbor SDA Sarajevo oglasio se danas saopćenjem za javnost povodom informacija koje su danas stigle iz Vlade KS, a koje govore da su kriza nedostatka energenata i najavljeno isključenje grijanja posljedica političkog pritiska s federalnog nivoa.

Iz KO SDA Sarajevo su odbacili takve tvrdnje, dodavši kako je Vlada KS nesposobna.

- Istina je da je Vlada KS nesposobna donijeti precizne i blagovremene procjene, te naručiti potrebne količine gasa. Energoinvest gas nabavlja već 45 godina, a problemi s isporukom pojavljivali su se samo u toku agresije na BiH i za vrijeme aktuelne vlade Trojke, saopćeno je.

Ističu da je Vlada Kantona Sarajevo saučesnik prevare.

- Vlada KS nesposobna je urediti i pitanje marži Sarajevogasa i Toplana, pa ova preduzeća prilikom nabavke ostvaruju dvostruku zaradu, dodaju oni. Na taj način Vlada KS je saučesnik prevare, ističu iz KO SDA Sarajevo, te kažu kako kantonalnim preduzećima umjesto racionalizacije troškova dopuštaju dvostruku maržu, a onda provodi populističke mjere subvencioniranja troškova grijanja za građane.

U zaključku svog saopćenja, SDA je pozvala Vladu KS-a da osigura potrebnu količinu plina za privredu i građane Kantona Sarajevo.

- Pozivamo Fortinu i Konakovićevu vladu da građane Sarajeva prestanu izlagati neprestanoj strepnji u pogledu obavljanja vitalnih funkcija Kantona Sarajevo. Pozivamo Vladu Kantona Sarajevo, JKP Toplane i Sarajevogas koji ostvaruje ubjedljivo najveću maržu u cijelom sistemu nabavke i distribucije plina da obezbijede potrebnu količinu ovog energenta za građane i privredu Kantona Sarajevo. Na raspolaganju im je budžet od milijardu i 100 miliona KM. Umijeće je raspolagati ovakvim iznosom i ostaviti Sarajlije bez gasa, mazuta i grijanja, zaključeno je.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.