26.1.2022. 16:24
0
Ramić, Mijatović i Bratić s povratnicima u Bosanskoj Gradišci
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Edin Ramić, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Vojin Mijatović i poslanik u Narodnoj skupštini RS i član Predsjedništva SDA Senad Bratić posjetili su povratničku zajednicu u Bosanskoj Gradišci.

S povratnicima su razgovarali o njihovim potrebama, dok su za 100 povratničkih porodica uručili prehrambeno - higijenske pakete:

- Ova posjeta nam itekako znači. Rijetke su posjete političara našoj lokalnoj zajednici, stoga smo posebno obradovani da je sto povratničkih porodica u stanju potrebe dobilo i pakete. Znamo da se nalazimo u vremenu krize, pa je ova podrška došla u pravo vrijeme - kazao je Almir Ahmetagić, povratnik u Bosansku Gradišku.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je osiguralo pakete s hranom i higijenskim artiklima:

- Ovu aktivnost smo trebali realizirati krajem protekle godine, ipak se desila danas. Iskoristili smo priliku da pozovemo ljude da se prijave na javne pozive koje raspisujemo kako bi iskoristili i druge vidove pomoći koje nudi Ministarstvo - ističe ministar Ramić


Vojin Mijatović ističe važnu ulogu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u povratničkim mjestima:

- Još jednom u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica pokazuju da im je podjednako bitan svaki čovjek u povratničkim mjestima bez obzira gdje žive. Nažalost još uvijek imamo populacije stanovnika naše domovine koji su u stanju potrebe i ovo je način da im se bar malo pomogne - zaključio je Mijatović, saopćeno je iz Ramićevog kabineta.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.