26.1.2022. 20:17
1
Mioković "potopio" Dodika: Ima obraza tražiti da se kažnjavaju oni koji Srbe nazivaju genocidnim, a na dnevnoj bazi vrijeđa Bošnjake
Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac i neko ko svakodnevno komentariše aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, večeras se na svom Twitter oglasio povodom današnjih izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Mioković je, naime, komentarisao Dodikove uslove oko povratka u državne institucije, konstatujući kako Dodik traži kazne za vrijeđanje i negiranje, dok paralelno sa tim često i sam vrijeđa Bošnjake.

- Ono kad imaš obraza tražiti zakon kojim će se kazniti onaj ko, recimo, Srbe, nazove genocidnim, a sam pri tome od, recimo Bošnjaka, tražiš da se okupaju prije nego dođu u Banju Luku, rekao je Mioković.


Dodaje kako niko od relevantnih bošnjačkih i hrvatskih političara nikada Srbe, kao narod, nazivao genocidnim.

- Koliko ja pamtim, a pamtim, Srbe kao narod, niko od relevantnih Bošnjačkih i Hrvatskih političara u nikada nije nazvao genocidnim. Dodik, već godinama, na dnevnoj bazi najdirektnije vrijeđa Bošnjake kao narod. Tu je razlika, zaključio je on.

Podsjećamo, lider SNSD-a danas je izjavio kako će se srpski predstavnici vratiti u državne institucije nakon što se donese zakon prema kojem bi se zatvorski kažnjavala osoba koja državu, entitet ili institucije nazove genocidnim. 

Sličan zakon primjenjivao bi se, prema Dodikovoj zamisli, i kada su u pitanju narodi u BiH.

(Ajdin Balićevac)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.