27.1.2022. 11:18
1
Učestvuju i članovi Interresorne radne grupe iz RS-a - Čolo: Nema narednih izbora bez...
Predsjedavajuća Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Alma Čolo, nakon sastanka članova grupe sa Matthewom Palmerom, specijalnim izaslanikom SAD-a za izbornu reformu u BiH i Angelinom Eichhorst, predstavnicom Europske službe za vanjske poslove istakla je kako je razgovarano o integritetu izbornog procesa.

Predstavnici međunarodne zajednice očekuju od Interresorne radne grupe da taj paket, koji se odnosi na integritet izbornog procesa, mi uradimo u najskorije vrijeme, kazala je Čolo te istakla da su na sastanak došli i članovi Interresorne radne grupe iz Republike Srpske te potvrdili da će i oni učestvovati u radu. 

Uz napomenu da se radi o sedam prijedloga koji se tiču finasiranja izbora, ukoliko nije usvojen Budžet, te imenovanja biračkih odbora, zabranjenog govora, preispitivanja granica izbornih jedinica, određivanja broja mandata u skladu sa brojem birača, veće transparentnosti biračkog spiska, finansiranja izborne kampanje...Čolo je naglasila da je to sedam stvari koje je OSCE stavio kao prioritet.

- Bez jačanja integriteta izbornog procesa nema narednih izbora, to je jedan uslov koji mi moramo ispoštovati, kazala je Čolo.  


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.