28.1.2022. 12:44
2
'Merhamet' Norveške osigurao drva za ogrjev
"Merhamet" Norveške osigurao je drva za ogrjev brojnim socijalno ugroženim porodicama u Bosni i Hercegovini.

Drva su podijeljena povratnicima u Bosanskoj Gradišci i Tesliću, te brojnim socijalno ugroženim porodicama na području Maglaja, Sarajeva, Travnika, Tuzle i Zenice.  

- Kao i mnogo puta do sada, Bosanci i Hercegovci u Norveškoj pokazali su solidarnost sa našim građanima u BiH kojima je potrebna pomoć. Oni su se i ovoga puta odazvali na poziv Merhameta Norveške da se priključe akciji Drva za ogrjev te da zajednički prikupimo sredstva i najugroženijim porodicama u BiH obezbijedimo drva za ovu zimu - kazao je predsjednik "Merhameta" Norveške Adnan Spahić.   


Predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac zahvalio se "Merhametu" Norveške na organiziranju još jedne od brojnih humanih akcija kako bi se pomoglo ugroženim porodicama u našoj zemlji.

- Ovo je još jedna potvrda da je Merhamet jedna velika i dobro organizirana porodica. Osim naših regionalnih i osnovnih odbora širom BiH, značajne su i aktivnosti naših organizacionih jedinica u zapadnoj Evropi koje su u prošloj godini prikupile pomoć za građane BiH vrijednu blizu milion KM – kazao je Vrbanjac.


(Amer Mujezinović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.