28.1.2022. 21:56
1
Bećirović: Neumu je paravan ispod kojeg Dodik provodi antidejtonske separatističke aktivnosti
Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a kazao je da sastanci predsjednika stranaka ne mogu zamijeniti sjednice državnih organa vlasti. Neum nije glavni grad Bosne i Hercegovine, već Sarajevo.

"Predsjednici političkih stranaka koji izvan državnih institucija Bosne i Hercegovine neovlašteno pregovaraju o sudbini naše države Bosne i Hercegovine moraju znati sljedeće elementarne činjenice:

- Glavni grad države Bosne i Hercegovine nije Neum, već Sarajevo. Nedopustivo je o najvažnijim državnim temama raspravljati izvan glavnih državnih institucija Bosne i Hercegovine.
- Ustav BiH ne poznaje sastanke predsjednika stranaka, već isključivo sjednice državnih organa vlasti Bosne i Hercegovine. 
- O Izbornom zakonu Hrvatske se ne raspravlja izvan Sabora Hrvatske u Zagrebu, kao što se ni o Izbornom zakonu Srbije ne raspravlja izvan Skupštine Srbije u Beogradu. Zašto i s kojim ciljem se o Izbornom zakonu BiH raspravlja izvan Parlamenta BiH?!
- O Ustavu BiH i zakonima naše zemlje razgovara se u Parlamentarnoj skupštini BiH, a ne u hotelima, motelima i kafanama. Država Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država i ima svoje legalne institucije. Svaka promjena Ustava BiH ili pojedinih zakona mora se dogovarati samo i isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine.
- Niko nema pravo razgovore i dogovore oko izmjene Izbornog zakona države Bosne i Hercegovine bespravno prisvojiti i o njima raspravljati izvan državnih institucija.
- Pomjeranje političke pažnje na razgovore o Izbornom zakonu BiH u Neumu je najobičniji paravan ispod kojeg Milorad Dodik provodi antidejtonske separatističke aktivnosti s ciljem uništenja države Bosne i Hercegovine. To samo naivni političari ne prepoznaju, naveo je Bećirović.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.